zdarec lidi,
potřeboval bych vybrat netbook do takových šesti tisíc bez dph, který by byl relativně dobrý i na střih videa.
jo, vím, že chtít netbook, aby stříhal kvalitně video je celkem blbost, ale chtěl bych ho na přenášení atd, takže nechci noťas.
na stříhání je asi dost potřeba ramka a procesor, že?
zatím se mě líbí hlavně tenhle: http://www.alza.cz/acer-aspire-one-722- ... 256187.htm
co si o něm myslíte? máte nějaký lepší nápad?
dík moc za všechny rady
Za 6000 Kc dostanes nanejvys procesor ktery je vhodny na strih HD videa.
Na strih videa je vyzadovan ctyjadrovy procesor (1920x1080/50p, tedy to co nataci dnesni kamery), vzhledem k vykonu samozrejmne Intel (minimalne I5, nejlepe I7). Tenhle loweendovy notebook nedokaze narocnejsi video ani prehrat, natoz s nim jakkoliv pracovat. Leda tak si na nem pustit nejaky film. Ale na prezentaci hotoveho videa by to stacit melo.
Za 6000 by se dal poridit novy leda pocitac vhodny na strih SD (v zadnem pripade HD) videa.
no, doma mam stary PC a ještě starší notebook, když na obou stříhám nějaké video tak to s rychlostí žádná sláva není, takže jestli ten program pojede (sony vegas 7, popř i 8 ) tak mně to bude stačit, nepotřebuju žádnou extra výkonnou mašinu co bude reagovat do desetiny sekundy
jo a znáte třeba někdo nějakej lepší netbook (jak psal d1amond, že tady nebude stačit CPU) moc se v tom nevyznám a nepoznám jakej procesor je lepší než jinej
každopádně dík za rady
to d1amond, ňák se mě nezdá to s tím procesorem. Kámoš má netbook několik let a hraje na něm hry (needforspeed, pouští videa...) nevim teda co je to zač tušim, že asus...
Ahoj,
po delší době bych potřeboval nový stroj na střih 4k 10bit videa v Davinci a editaci v PS/LR.
Jsem na tom takto:
Možná ještě prohodím disk za tento:
Nepředpokládám, že bych někdy potřeboval 7000 MB čtení/zápis.
Díky za zpětnou vazbu.
Poslední příspěvek
Stará generace by měla jít dolů. Ale je fakt, že radši vzít novou generaci.
Datart má ceny zveřejněné a jsou zatím kolem 40-45k. Ale přijde mi to dost nadstřelený.
Alza má datum vydání 30.1. a dřív tam ceny nebudou. Tak spíš počkat.
Dobrý den,
prosím o váš odborný názor na níže uvedenou sestavu, určenou primárně pro střih 4k videa v SW Pinnacle Studio 26 Ultimate a po čase DaVinci Resolve.
Snažil jsem se na webu výrobců zkontrolovat kompatibilitu základní desky, procesoru a...
Poslední příspěvek
Moc díky za informace a doporučení přejít na AMD, jdu udělat nějakou konfiguraci a poprosím pak zase o posouzení vhodnosti a kompatibility komponent
Dodatečně přidáno po 49 minutách 55 vteřinách:
Ještě se prosím zeptám na jednu věc, o těch...
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Chtěl bych upravit pár starších videí-upscalovat do vyššího rozlišení. V dotyčném programu je v rámci „Minimum systém requirements“ doporučena grafická karta Nvidia GTX 960, nebo novější.
Tato karta se již neprodává. Mám zákl.desku ASUS B460M-C, kde...
Chtěl bych upravit pár starších videí-upscalovat do vyššího rozlišení. V dotyčném programu je v rámci „Minimum systém requirements“ doporučena grafická karta Nvidia GTX 960, nebo novější.
Tato karta se již neprodává. Mám zákl.desku ASUS B460M-C, kde...
Poslední příspěvek
To co zere vykon neni zmena rozliseni, ale AI vypocet chybejicich dat.
Ryzen 5700 + RTX 3070 renderuje 55 minut SD video na FHD za cca 2 hodiny.
Jaka je konfigurace pocitace? Nenastavil jsi tam nejake silenosti, ktere ten vypocet mnohonasobne...