Ok tak v tom případě v pořádku
Udělal jsem novou vrstvu pasty, opravdu hrášek a roznesl kartou do stran. Uvidíme tedy teď až zapnu benchmark, případně udělám test večer s kolegy až budeme hrát, jestli se to zlepší.
Jestli to pomůže, nebylo to vrstvou pasty. Už několikrát bylo prokázáno, že žádné "too much paste" neexistuje, přebytečná pasta prostě vyteče na okrajích.
To mě taky napadlo, že byl spíše špatně uchycen chladič. Velké množství pasty nemá žádný vliv na teploty, akorát se takové nanesení prodraží a budeš mít pastu i na desce.
Je to možné, je to třeba dotáhnout pořádně, ale postupně a do kříže tak nějak rovnoměrně, to je taková klasická základní jednoduchá zásada, která ale platí u všeho, nesmí to být prostě křivě. Podle toho jak je ta pasta rozteklá to moc nevypadá, že to na tom pořádně sedělo.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Chladič má dva šrouby pro utažení na cpu… utahuji vždy postupně střídavě oba. Ale ne na krev.. Dělám na údržbě a pokud zaberu, tak to urvu, to zase nechci. Dotahuju citovku.
Když vidím to vnitřní uspořádání, tak mi ten problém připadá celkem jasný. Je tam pouze jeden a k tomu pomaloběžný ventilátor, který odvádí teplo ven. Navíc jej z 90% okupuje chladič CPU, takže skoro veškeré teplo generované grafikou se kumuluje v celém prostoru skříně. Čekal bych, že skříň bude při hraní pěkně horká. Nahoru bych dal jeden či dva fukary směrem ven.
Ahoj, chtěl bych poradit ohledně nového chlazení. Zde jsou moje komponenty a pod ně vypíšu i problém.
Mám -
1.Procesor - AMD Ryzen 5 5600
2.Chladič na procesor - ARCTIC Freezer A35 A-RGB
3. pasta použitá - ARCTIC MX-4 Thermal Compound
(sestaveno...
Poslední příspěvek
Foto otevrene skrine, kde je videt rozmisteni komponent a vsech ventilatoru by se hodilo take.
Zdravím,
proniknul jsem dnes pomalu do tajů M2 SSD disků :D Nahodil jsem 1x 512GB Adata Legend 710 na systém a 1x 1TB Adata Legend 800 na hry. Koukal jsem teď na teploty a jsem docela překvapený, že ten systémový má asi 61° a v Crystal Disk Info to...
Poslední příspěvek
Občas si tu před akcí kolem PC něco pročti ať neděláš takový boty jako zde nebo vedle s RAM ;)
Díky, za rady. Za žádné boty bych to neoznačil. To co se tady popisuje se mi v životě nestalo, ani nikomu z mého okolí.
Zdravím vás. Jdu si za vámi pro radu. Před 12 lety jste mi tu pomohly sestavit PC ,který mám doteď. Věk je už znát a pravděpodobně příští rok bych chtěl kupovat nové PC. Momentálně bych chtěl trošku prodloužit životnost koupí nové grafické karty...
Poslední příspěvek
Zdravím vás lidi. Chtěl bych vám všem poděkovat za rady a váš čas. Po dlouhém dumáni jsem se rozhodl do grafiky neinvestovat a ušetřit peníze a možná rozbiju prasátko ještě tento rok. Nový Pc by měl mít rozpočet kolem 30-35 tisíc takže určitě si sem...
Dobrý den, ahoj,
Přemýšlím o upgradu aktuální sestavy:
Mag torpédo 460
RX5700 xt
I5 10500
Rámky nějaké 2x8 a 2x16 3200mhz DDR4
Zdroj mam 750w
Chtěl bych asi vyměnit desku a procák, protože do tohoto socketu nemohu najít nikde bazarový lepsi...
Poslední příspěvek
Za mě nemá smysl to zachovávat už.. Prodal bych to jako celek cpu+chladič+deska+ramky.
Ahoj, už je to nějaký rok co mi slouží aktuální herní PC a rád bych upgradoval aby zase stíhal nové hry. Konkrétně mám zájet o to slušně rozjet BF6. Co všechno bude třeba vyměnit aby to zase byl konkurence schopný stroj. Rozpočet řekněme kolem 15k...
Poslední příspěvek
Aktualizovat BIOS a vzít procesor Zen3 - buď 5600, 5700, nebo rovnou na hry nejvýkonnější AM4 procesor 5700X3D (ale to případně moc neváhat, prý se přestávají vyrábět). Grafiku asi 9600XT (ideálně verzi s 16GB). RAM případně rozšířit na 32GB (3600...