Marfy píše:Ten 400W Seasonic musí tu GTX 1050 Ti utáhnout s přehledem.
Teoreticky by mu stačilo vyměnit jen grafiku a místo starého FX vzít osmijádrový FX 8350.
Do mrtvé AM3+ platformy bych osobně už nic neinvestoval. FX 8350 by sice mohl odpovídat Ryzen 1200, ale bude u toho neúměrně moc topit. Navíc jak bude chtít upgradovat, nebude na co - na kamna FX 9590? To asi ne... Na AM4 pak může mít až Ryzen 1700 nebo aspoň Zen 2, který to FX 8350 zadupe do země.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Nejdriv ze chces novy PC a ted zase, ze ti asi staci upgrade -> tak si uz konecne vyber/rekni, o co ti vlastne jde!?
- budto chces novej PC a pak tu seznam mas jak na dlani
- nebo ti nekde nestaci vykon stavajiho, pak napis kde a co by jsi si predstavoval, ze bude cil
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.
Jak rika Michael, do AM3+ nema cenu investovat a jestli chces jeste navic koupit to FXko nove, tak jsi silenec . Jak jsem rikal i ten seasonic by stacil, ale Pox chtel vsechno nove....
No, tak ja si jeste prisadim proti ostatnim, i kdyz maji asi pravdu, ze:
- "do AM3+ se nevyplati investovat"
- ze s Ryzenem bude mit "upgrade platformy jistej"
Ale ja se vsadim, ze totoznou informaci o tom upgradu mu rikali v dobe, kdy si kupoval tu 970A desku a do ni FX4100! Uplne to vidim: "ber poradnou desku, budes moct udelat upgrade na 8-jadro, nebud blbej, to se vyplati!"
Jedina mozna vymluva je "delas upgrade moc pozde!", takze je to vlastne chyba toho tazatele.
Tedy ja vidim dve moznosti, a kecy o budoucim upgradu budu uplne ignorovat:
- bud si koupi lepsi CPU do stavajici platformy, treba FX-8370E - oproti FX4100 je to porad slusnej upgrade jak ve frekvenci tak v poctu jader a stoji to "jen par tisic", a pripadne nejakou GPU
- nebo si koupi novej komple, kterej ho bude stat od 15ti vejs, aby to stalo trochu za to
Kazdopadne, tohle si musi rozhodnout tazatel a pevne doufam, ze nas o tom aspon informuje.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.
Samozřejmě jsem myslel bazarový FX 8350 nebo podobný.Kolem 2200,-Kč by se dal sehnat. Tím by ušetřil značnou částku a do rozpočtu by se vlezl i s GTX 1060 6GB.
Tuhle kombinace jsem měl a rozhodně to nebyl slabý herní PC.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Dobrý den,
po cca 10 letech bych rád koupil nové pc, monitor mám MSIG273Q, mám i klávesnici myš, dále mám i OS.
Mám: Intel Core i5-4460 CPU, 3,20GHz
RAM: 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 960
MSI B85-G43 (MS-7816)
Vlastním dvě paměti
Lexar SSD NS100 256GB
a...
Poslední příspěvek
Tady jsou ty dva disky a
Vím, že za to chci dát to samé co před 10 lety, ale fakt mi stačí jen nějaký zlepšení .
tak po dalších 4 letech od poslední akce (zrychlení PC) se vracím zpět a znovu prosím o radu znalé. Nejprve jste mi tu pomohli sestavit PC z dílů, pak jej upgradovat, ale ani to už teď po cca 10 letech nestíhá :) Bude to PC do rodiny,...
Poslední příspěvek
Mohlo by to být tím, že k novému SSD to chce i nový zbytek PC. Dokupovat RAM je asi zbytečné, leda dostat darem vyřazené.
Pokud si neinstaloval nový čistý systém, tak aspoň udělej čistku (snížit zatížení zbytečnostmi) podobně, jak radí v sekci...
Prosím o pomoc s modrými obrazovkami smrti na novém PC - příčiny nejsou vždy stejné - texty/příčiny se liší. Už jsem kvůli tomu i reinstaloval Win11, ale chová se to stále stejně.
Mám novou sestavu, resp.: procesor, desku, ram a ssd. Grafika a zdroj...
Poslední příspěvek
Zdravím, tak po výměně RAM je vše v pořádku. Díky za odhalení problému a doporučení jiných pamětí. :D
poprosil bych o pomoc se sestavením PC pro syna do 25 tisíc ideálně s RGB prvky.
Máme doma monitor 34 AOC CU34G2XP Ultra Wide QHD 3440 × 1440 (21:9), ale nebráním se pořídit nějaký full HD ...
Požadavky:
- možnost budoucího upgradu GK...
Poslední příspěvek
UWQHD je lepší s lepší GK . Pokud nelze do displeje pouštět obraz s celými násobky natívních parametrů ale FullHD (NNx1080), bude ukazovat neostře.
Já bych původní neprodával ale prozatím koupil levnější monitor FullHD, např. 24 AOC 24G4HRE pod...