Mám problém s programem GPU Tweak od ASUSu chtěl jsem mému starému NTB nahodit rychlejší takty protože už je 8 let starý a nerozjede ani cities skylines na nejnižší detaily (Grafická karta v popisu) Konkrétně jde o to že když normálně chci ten program spustit (zástupce na ploše) tak se myš jako točí procesoru stoupne zatížení (když nemám nic zpuštěného tak asi 10%) a pak to zase klesne a nic zkoušel jsem to samé i s původním souborem .exe na který zástupce odkazuje (zástupce mi udělal sám instalační program) ale zase stejný proces klesne zatížení točí se kolečko pak bum a zas nic :/ Nevíte čím by to mohlo být? Předem díky za všechny odpovědi :)
Zkus MSI Afterburner, ale notebook bych raději moc netaktoval...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
No, moc bych nepočítal s tím, že to co teď nerozjedeš, že pak rozjedeš, tak velký rozdíl OC neudělá, a u notebooku a velmi slabé grafiky tuplem ne...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Jestli myslíš power limit tak to je normální, to co ty chceš přenastavit je core a memory clock. Jen vážně nevím jestli to má cenu a další věc je že přetaktovaný notebook nejspíš časem upečeš.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 5 vteřinách:
Power limit zvyšuje množství energie které si grafika vůže vzít (což u notebooku už vůbec nechceš) a bývá odemčený hlavně na silnějších grafikách.
Overclock o 500MHz? To bude asi nějaká chyba.
Teď tak koukám že je to integrovaná grafika - na tom si už vážně nijak extra nezahraješ - a taky že 500MHz je základní frekvence a z těchto dvou faktů asi vychází ta chyba v Afterburneru. Cities: Skylines mají v minimálních nárocích HD 5670 - ne že by ty papírové nároky byly nějak přesné ale aspoň si můžeš udělat obrázek. Bohužel na integrované grafice starší generace a nižší třídy to hru na decentní framerate nejspíš nerozjedeš, ani kdybys našel zbůsob jak ji přetaktovat.
Ahoj, zakoupil jsem chlazení ASUS TUF Gaming LC II 360 ARGB a mám tuto skřín do ni lue usatit toto chlazeni pouze zepředu, podřebuji tedy radu jak nastavit větraky na chlazení, zda aby natahovaly z venku nebo ze skříně, Děkuji
Poslední příspěvek
Pokud bude chladič na předním panelu, tak by měl nasávat vzduch zvenku dovnitř skříně.
*Název - ASUS TUF Gaming AMD Radeon RX 7800 XT OC
*Stav - použita, jako nová, netaktovaná, používaná na defaultních hodnotách
*Balení - nemám originál krabici, kterou jsem musel vyhodit z důvodu stěhování, abych ušetřil místo v bytě :(
*Koupeno -...
ASUS ProArt LC 360: Prémiové vodní chlazení pro náročné profesionály
1.jpg
Jeden z nejznámějších výrobců komponent pro PC vydal novou řadu vodních chladičů pod značkou svou značkou ProArt. Obstojí vodní chlazení bez RGB proti jednomu z...
Poslední příspěvek
Chybejici podpora pro Theradripper a Xeon - existuje chladic, ktery ji ma? Tyto procesory maji podstatne
vetsi plochu heatspreaderu, tedy samotny blok musi byt vetsi, nez u beznych desktopovych procesoru.
Pokud to ma byt nevyhoda, ocekaval bych...