propojení STB a monitoru s VGA
Moderátor: Mods_senior
Re: propojení STB a monitoru s VGA
Dva cinche (bily a cerveny) jsou na zvuk, ten zluty je na obraz, takze se nepouzije.
Na zvuk staci kabel 2x cinch-------stereo jack.
Multimedialni monitor je taky reseni, pripojuju k nemu Amigy, Atari a dalsi historickou techniku. Nicmene je to reseni ponekud drazsi nez ta krabice z Ciny za 600 Kc.
Na zvuk staci kabel 2x cinch-------stereo jack.
Multimedialni monitor je taky reseni, pripojuju k nemu Amigy, Atari a dalsi historickou techniku. Nicmene je to reseni ponekud drazsi nez ta krabice z Ciny za 600 Kc.
- Speed_dead
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ redukci skart/cinch. Pak redukci cinch/jack. Jednoduchý kabel cinch-cinch, a pochopitelně vga kabel. Repro stačí libovolný k PC třeba tento, pokud už nemáš repro v monitoru.
Na scart redukci připojíš do žlutého konektoru kabel s cichem na koncích a zapojíš ho do převodníku. Kabel se děma cincema s jackem zapojíš do zbývajících pozic na redukci scart/cinch a do zásuvky pro jack zapojíš repro. Pak jen zkontrolovat, zda je přepínač na redukci scart/cinch v poloze "output" a můžeš fungovat. Samozřejmně po zapnutí repráků, monitoru a setoboxu.
Mimochodem to co ti nalinkoval ten nademnou, je setobox, ale neřeknu ti, zda u nás bude fungovat - nevím přesně jakou normu musí umět. Já to neřeším, jelikož mám kabelovku.. Jelikož jak vga, tak i cichch má jen jako výstup - vstup je pouze koaxem z antény. Převodník scart/vga jsem našel na Aukru. Ten by fungovat mohl. Kabel scart/vga se prodává taky, ale funguje vyjímečně, jelikož se prodává na zařízení, jenž tento kabel přímo podporují.
Na scart redukci připojíš do žlutého konektoru kabel s cichem na koncích a zapojíš ho do převodníku. Kabel se děma cincema s jackem zapojíš do zbývajících pozic na redukci scart/cinch a do zásuvky pro jack zapojíš repro. Pak jen zkontrolovat, zda je přepínač na redukci scart/cinch v poloze "output" a můžeš fungovat. Samozřejmně po zapnutí repráků, monitoru a setoboxu.
Mimochodem to co ti nalinkoval ten nademnou, je setobox, ale neřeknu ti, zda u nás bude fungovat - nevím přesně jakou normu musí umět. Já to neřeším, jelikož mám kabelovku.. Jelikož jak vga, tak i cichch má jen jako výstup - vstup je pouze koaxem z antény. Převodník scart/vga jsem našel na Aukru. Ten by fungovat mohl. Kabel scart/vga se prodává taky, ale funguje vyjímečně, jelikož se prodává na zařízení, jenž tento kabel přímo podporují.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 15 lis 2016 19:21, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Jaky Scart? Jaky cinch?
To co jsem daval odkaz je TVB-T2 prijimac.
Prevodnik za 700 Kc + stary SD DVB-T prijimac = funguji pouze SD kanaly, za par let se to muze zahodit.
DVB-T2 prijimac za 600 Kc - podporuje HD i DVB-T2, tzn SD i HD. Podle me lepsi volba.
To co jsem daval odkaz je TVB-T2 prijimac.
Prevodnik za 700 Kc + stary SD DVB-T prijimac = funguji pouze SD kanaly, za par let se to muze zahodit.
DVB-T2 prijimac za 600 Kc - podporuje HD i DVB-T2, tzn SD i HD. Podle me lepsi volba.
- Speed_dead
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak přesná specifikace nové verze DVB-T není ještě plně stanovená. I když se už prodávají přijímače, co tuto normu zvládají, není jisté, zda nová verze DVB-T bude s nimi kompatibilní. Informace mám přímo z ČTU, kde pracuje můj bývalý kolega.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Presna specifikace standardu DVB-T2 byla stanovena v roce 2009.
Pokud ceska implementace nebude odpovidat mezinarodnimu standardu tak to bude samozrejmne prusvih, protoze nebudou fungovat existujici DVB-T2 prijimace. Ty stavajici s existujicim DVB-T2 vysilanim funguji bez problemu.
Ja predpokladam ze ceskou normu nebude navrhovat dement, protoze specialni prijimace pro CR by nikdo nevyrabel.
Poud je na necem oficialne logo DVB-T2, tak to musi byt schopno prijimat signal v DVB-T2.
Pokud ceska implementace nebude odpovidat mezinarodnimu standardu tak to bude samozrejmne prusvih, protoze nebudou fungovat existujici DVB-T2 prijimace. Ty stavajici s existujicim DVB-T2 vysilanim funguji bez problemu.
Ja predpokladam ze ceskou normu nebude navrhovat dement, protoze specialni prijimace pro CR by nikdo nevyrabel.
Poud je na necem oficialne logo DVB-T2, tak to musi byt schopno prijimat signal v DVB-T2.
U nás bude nutné nejen DVB-T2 (forma / obálka), ale i H.265 (komprimace). Už minulý rok asi v říjnu jsem koupil sestře TV (LG 55LF630V), která to zvládne a poběží, protože se snažím myslet na vše a pečlivě vybírám (i s měřícím pásmem kontroluji kvalitu obrazu na určitou vzdálenost) i když sestra primárně používá kabelovku, kde je zatím jen DVB-C.
- Speed_dead
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Jen DCB -T2 a H.265 nestačí. Musí to umět i specifikaci E a F, jenž bude nejspíš u nás použita.To jsi ji koupil v době, kdy ještě nebyla známa přesná specifikace formátu vysílání. Pokud to umí všechny podnormy, tak je to v pohodě, pokud ne, půjde spíš o štěstí, že něco chytí. Schválně se kolegy zeptám, od kdy je známa přesná norma, ve které se bude vysílat DVB-T2.
Tolik do podrobností nevidím (specifikace E a F), ale vzhledem k tomu, že mě LG CZ tvrdila před nákupem, že maximálně bude stačit soft upgrade a že již tato TV získala certifikaci od ČRa, tak to bude v pohodě.
to speed dead....já už obědnal ten DVBT.2 od Petr 22, já zkoušel napojit STB s monitorem kablem scart VGA a vůbec to nereagovalo,to bych jich musel koupit deset a možná by nějaký spolupracoval, tak uvidím co to udělá s tím DVBT-2
Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
to Petr 22, obejdnal jsem ten DVBT-2 a uvidím,nic jiného stoprocentního stejně nemám ,jen volný velký monitor ,který chci využít
Dodatečně přidáno po 1 minutě 2 vteřinách:
to Petr 22, obejdnal jsem ten DVBT-2 a uvidím,nic jiného stoprocentního stejně nemám ,jen volný velký monitor ,který chci využít
Testovaci vysilani v DVB-T2 a HEVC bezelo cely rok 2015.
Tak nejak predpokladam, ze vsechny prijimace ktere fungovaly budou fungovat i v ostrem provozu.
Tak nejak predpokladam, ze vsechny prijimace ktere fungovaly budou fungovat i v ostrem provozu.
ten přijímač asi fungovat bude ,jen jestli mi to půjde zapojit ,snad ano ,děkuji za rady a pěkný večer
- Speed_dead
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
Kabel scart/vga musí STB podporovat, jinak fungovat nikdy nebude, jekož jak scart i vga mají úplně jiný systém na posílání obrazu, jenž nejde vyřešit jen kabelem - je nutný elektronický převodník. Ve velkých vyjímkách, kdy STB obyčejný kabel bez elektroniky podporuje, tak "nesprávně" vysílá správné signály na scart, jenž tam u běžného scartu STB nejsou.kesudj píše:to speed dead....já už obědnal ten DVBT.2 od Petr 22, já zkoušel napojit STB s monitorem kablem scart VGA a vůbec to nereagovalo,to bych jich musel koupit deset a možná by nějaký spolupracoval, tak uvidím co to udělá s tím DVBT-2
Ano, takto norma je konečná, jen se ještě není úplně jisté, jaká přesná verze této normy se nakonec použije. Mám na mysli specifikaci A-H. Jasno bude až po ukončení testovacího vysílání, kdy se vypíšou přesné technické parametry, jenž mají splňovat zařízení pro příjem DVB-T2 na území ČR. Zařízení DVB-T2 se již nějaký čas prodávají. Prodejci nelžou - zařízení podporuje DVB-T2 se správným kódováním, ale nikde nepíšou, že bude podporovat příjem vysílání v ČR. Je to jako s čínskýma mobilama, jenž podporují LTE, ale bohužel občas ne na frekvenci, co se u nás používá. S tím DVB-T2 to tak špatně asi nedopadne, ale vyloučit úplně se to nedá.Testovaci vysilani v DVB-T2 a HEVC bezelo cely rok 2015.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 7714 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Melvidor
-
- 17 Odpovědi