Pokud k tomu dojde, tak jen tvojí vinou... pokud správně rozdělíš disk a vybereš správný oddíl, nemělo by k ničemu takovému dojítReCall píše:Jak tu čtu tu instalaci Ubuntu k XP píše se tu:
To znamená že instalace ubuntu smaže data na hardisku?Předpokládám, že hardisk máte prázdný, popřípadě máte data zálohovaná, a to co je na hardisku chcete smazat.
Ubuntu+Beryl - 3D desktop
Moderátor: Mods_senior
- Starlett
- Level 2.5

- Kontaktovat uživatele:
Is it a bug or a feature?
Nevím, jak máš rozdělenej hadr a co na mě už máš/nemáš .. já když sem začínal na čistej v noťasu, tak sem nainstaloval widle a rozdělil disky (Acronis Disk Director Suite) na oddíly
C: - 30GB - widle
D: - 90GB - moje data
- 30BG nepřidělenýho prostoru (6GB - swap (odkládací prostor v linuxu - virtuální paměť) a 24GB - Linux)
potom dat instalační CD Linuxu, restart, nabootovat CD a nechat se vést instalací, dá se tam nastavit aji čeština a není na tom nic těžkýho:) .. při instalaci dáš, že se to má nainstalovat na to nepřidělený prázdný místo a nastavíš, jak chceš velkej swap a zbytek na systém a data a je to :)
Tady bys měl pochopit z instalace všechno -> http://wiki.ubuntu.cz/Instalace
C: - 30GB - widle
D: - 90GB - moje data
- 30BG nepřidělenýho prostoru (6GB - swap (odkládací prostor v linuxu - virtuální paměť) a 24GB - Linux)
potom dat instalační CD Linuxu, restart, nabootovat CD a nechat se vést instalací, dá se tam nastavit aji čeština a není na tom nic těžkýho:) .. při instalaci dáš, že se to má nainstalovat na to nepřidělený prázdný místo a nastavíš, jak chceš velkej swap a zbytek na systém a data a je to :)
Tady bys měl pochopit z instalace všechno -> http://wiki.ubuntu.cz/Instalace
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- Weslo
- Level 6

- Kontaktovat uživatele:
ale data si zálohuj - mě už takhle ten linuxový disk manažer párkrát zrušil wokení zavaděč a pak už to nešlo opravit
a to nemluvím o instalaci na HW RAID - to je teprve chuťovka
a to nemluvím o instalaci na HW RAID - to je teprve chuťovka
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
-
col_shepard
- nováček
Ubuntu ani žádná jiná LIVE distribuce nedokáže "ořezat" NTFS forátování disku. Pokud tedy stojíte o linux, zabijte buď všechno, nebo nic. Pokud máte u Windowsů jen jeden diskový oddíl, představuje to větší problém...
Ještě, pokud o tom už někdo psal, tak sorry, já jsem to moc nečetl: Místo Berylu doporučuji Compiz Fusion, Compiz a Beryl se totiž spojili a Beryl už je takříkajíc "dead". Stačí přidat zdorový software klíč pro správce balíků - Synaptic - a postahovat ve, co má Fusion v názvu.
Ještě, pokud o tom už někdo psal, tak sorry, já jsem to moc nečetl: Místo Berylu doporučuji Compiz Fusion, Compiz a Beryl se totiž spojili a Beryl už je takříkajíc "dead". Stačí přidat zdorový software klíč pro správce balíků - Synaptic - a postahovat ve, co má Fusion v názvu.
Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech...
IC 2.2 GHz, 768Mb RAM, 3D 64Mb, HDD 30 + 40Gb, Linux Ubuntu 7.04, Compiz Fusion
IC 2.2 GHz, 768Mb RAM, 3D 64Mb, HDD 30 + 40Gb, Linux Ubuntu 7.04, Compiz Fusion
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 8179 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od AirCrew