Zdravím,
mohl by mi, prosím, někdo poradit jak na PC s jedním HDD na němž je Linux naistalovat WinXP? PC jsem takto starší koupil. HDD nejde zformátovat z Dosu, píše "invalid drive specification" a i když ten HDD formátuju ve woknech v jiným PC, stále tam cosi z Linuxu zůstává. Díky
jak Windowsem nahradit Linux
Moderátor: Mods_senior
- Damned
- Tvůrce článků
- Kontaktovat uživatele:
Nevím přesně,ale prý se to dá smazat BIOSem. Postup ti nepovím,já měl Unix tři hodiny. Ale prý je nutné v Biosu změnit datum instalace nebo výroby. Ale tady ti kluci poradí
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
V BIOSu nastav boot jako první CD-ROM, vlož instalační CD Windows, nabootuj z CD, odstraň všechny oddíly, naformátuj disk na NTFS a Windows nainstaluj. Po Linuxu nemůže nic zůstat.
Pokud bys ale i tak měl problémy, zde je další postup na správu disku. Poradil mi ho uživatel zlobyl, když jsem řešil jiný problém, ale to s tím teď nesouvisí. Stáhni si toto.
Pokud bys ale i tak měl problémy, zde je další postup na správu disku. Poradil mi ho uživatel zlobyl, když jsem řešil jiný problém, ale to s tím teď nesouvisí. Stáhni si toto.
V prvním sloupci zvol FAT32 nebo NTFS (teď si přesně nepamatuju, jestli to NTFS umí), ve druhém ponech max. možnou kapacitu. Nastavení ulož, program ukonči, PC restartuj, nabootuj z instalačního CD Windows, disk naformátuj NTFS a normálně winy nainstaluj.Uživatel zlobyl kdysi napsal:
Budeš potřebovat jednu disketu.
Nejprve spusť ten program boot98se.exe-ten ti vytvoří bootovatelnou disketu.
Na tu disketu ještě potom rozbal ten soubor part240.rar.
Nechej disketu v mechanice a restartuj (musíš mít povoleno bootování z diskety).
Ve spouštěcí nabídce dej, ať nenačítá ovladače CD-ROM (volba 2) a počkej, než naběhne DOS.
Zobrazí se tam A:\ připiš tam jenom "part" (bez uvozovek) a odentruj.
Načte se ti Ranish manager.Je trochu chaotický, nicméně je jeden z nejlepších.
Smaž všechny existující oddíly.A spusť si průvodce vytvořením nového oddílu (jezdi nahoru a dolů, než se ti dole zobrazí ENTER-start wizard a zmáčkni ENTER).
- Damned
- Tvůrce článků
- Kontaktovat uživatele:
Gut,vcelku je to tak, jen jsem v instalu využil možnost rozdělení diskuElusive píše:V BIOSu nastav boot jako první CD-ROM, vlož instalační CD Windows, nabootuj z CD, odstraň všechny oddíly, naformátuj disk na NTFS a Windows nainstaluj. Po Linuxu nemůže nic zůstat.
Pokud bys ale i tak měl problémy, zde je další postup na správu disku. Poradil mi ho uživatel zlobyl, když jsem řešil jiný problém, ale to s tím teď nesouvisí. Stáhni si toto.V prvním sloupci zvol FAT32 nebo NTFS (teď si přesně nepamatuju, jestli to NTFS umí), ve druhém ponech max. možnou kapacitu. Nastavení ulož, program ukonči, PC restartuj, nabootuj z instalačního CD Windows, disk naformátuj NTFS a normálně winy nainstaluj.Uživatel zlobyl kdysi napsal:
Budeš potřebovat jednu disketu.
Nejprve spusť ten program boot98se.exe-ten ti vytvoří bootovatelnou disketu.
Na tu disketu ještě potom rozbal ten soubor part240.rar.
Nechej disketu v mechanice a restartuj (musíš mít povoleno bootování z diskety).
Ve spouštěcí nabídce dej, ať nenačítá ovladače CD-ROM (volba 2) a počkej, než naběhne DOS.
Zobrazí se tam A:\ připiš tam jenom "part" (bez uvozovek) a odentruj.
Načte se ti Ranish manager.Je trochu chaotický, nicméně je jeden z nejlepších.
Smaž všechny existující oddíly.A spusť si průvodce vytvořením nového oddílu (jezdi nahoru a dolů, než se ti dole zobrazí ENTER-start wizard a zmáčkni ENTER).
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek