Jinak s tou investicí kolem 6000,- bychom se vešli i do nějakého AMD X3 s DDR3 pamětma (2GB). Takže zvaž, zda ivestovat do upgrade na základě 2GB DDR2 nebo to nevzít rovnou zu grunt
Poraďte mi lepší procesor než mám.*
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Re: Poraďte mi lepší procesor než mám.*
Tady jsem to vybral. Je to Intel E5300, skvělá deska s 4xDDR2, DVI i HDMI, integrovaná grafika. Přihodil jsem i zdroj, pro jistotu.
Jinak s tou investicí kolem 6000,- bychom se vešli i do nějakého AMD X3 s DDR3 pamětma (2GB). Takže zvaž, zda ivestovat do upgrade na základě 2GB DDR2 nebo to nevzít rovnou zu grunt
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Michaela25
- nováček
- tak hry fakt zadne nehraju .-)
děkuju moc , kluci , pomohli jste mi
tak ja si teda objednam i zdroj...
jo a jeste mi ten pocitac desne huci , jde to slyset i do vedlejsiho pokoje ... to je zdrojem nebo vetrackem ?
děkuju moc , kluci , pomohli jste mi
tak ja si teda objednam i zdroj...
jo a jeste mi ten pocitac desne huci , jde to slyset i do vedlejsiho pokoje ... to je zdrojem nebo vetrackem ?
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Určitě to je některý ventilátor - na zdroji, CPU, grafice nebo některý přidaný do skříně. Musíš to otevřít a poslechnout, nemělo by to být složité.
//jaké řešení upgrade nakonec volíš?
- Michaela25
- nováček
tak jsem to otevrela ( byla operace), a prijde mi, ze nejvetsi hluk vychazi ze procesoru ...a taky tam je hafo prachu...
a jeste jsem zjistila , ze na jistem komponentu je napsano Baracaude 7200,9 160Gbytes - zdroj ? nevim.-)
a jeste jsem zjistila , ze na jistem komponentu je napsano Baracaude 7200,9 160Gbytes - zdroj ? nevim.-)
- Michaela25
- nováček
d1amond píše:Určitě to je některý ventilátor - na zdroji, CPU, grafice nebo některý přidaný do skříně. Musíš to otevřít a poslechnout, nemělo by to být složité.
ja uvidim ,co budou mit u nas v Dc dostupne, potrebuju to rychle , takze bud tvou variantu a nebo Marfyho... kazdopadne muj pritel je pryc a stloukat to sama je katastrofa
ale diky Vám to zvladnu
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Seagate Barracuda je disk:)
- Michaela25
- nováček
AHA
mohl bys mi prosim jeste poradit ?
budu to resit v tomhle obchodu ,ale prijde mi, ze tu desku , kterou mi doporucujes , nemaji
byla by vhodna nektera jina, ktere maji v nabidce ?
http://www.fhsystem.cz/index.php?a=kate ... e=&strana=" onclick="window.open(this.href);return false;

mohl bys mi prosim jeste poradit ?
budu to resit v tomhle obchodu ,ale prijde mi, ze tu desku , kterou mi doporucujes , nemaji
byla by vhodna nektera jina, ktere maji v nabidce ?
http://www.fhsystem.cz/index.php?a=kate ... e=&strana=" onclick="window.open(this.href);return false;
-
d1amond
- člen HW spec týmu
Jakou máš v PC desku? Máš i grafiku? Pokud nevíš na co se ptám, můžeš sem přiložit fotku uvnitř PC?
//Myslím, že když do obchodu zajdeš a poptáš se, tak budou schopni tu desku objednat.
//při výběru jsem se orientoval na to, že nemáš vlastní grafiku, tak jsem hledal desku s integrovanou.
//Myslím, že když do obchodu zajdeš a poptáš se, tak budou schopni tu desku objednat.
//při výběru jsem se orientoval na to, že nemáš vlastní grafiku, tak jsem hledal desku s integrovanou.
- Michaela25
- nováček
- Michaela25
- nováček
tak jsem si ty komponenty , ktere jste mi doporucili , u nas objednala a dotycny mi rekl, ze pry dany procesor neni o moc vykonnejsi , nez ten , ktery mam ted
no tak ja nevim , lže, je to obchodni tah ,aby dostal vice penez , nebo ma pravdu ? aaaach joooooo 
- CrasherKill
- Level 5

Je to obchodní tah. Jinak je to blbec pokud řekne že jednojádrovej procesor je podobně výkonej jako dvoujádro o stejném taktu
To co ti tu kluci doporučili je dobrá volba, myslím si, že budeš spokojená. Za ty peníze co do toho chceš vrazit je to to nejlpeší co se dá sehnat 
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
Hi 
Obávám se, že onen obchodník má pravdu. Tvůj původní CPU P4 na 3GHz je slušný stroj, čím trpí?? Spotřebou a následně hlukem. Co bych udělal já. Vyčistil chladič procesoru (vyndal z něj ten svetr) případně vyměnil za výkonější chladič (tam se ovšem bez kompletní sborky a rozborky celého PC neobejdeš). Asi bych navýšil paměť na 4GB a nic víc. Sama říkáš, že hry nehraješ. Tak na grafickou kartu nesahej.
Co by dost možná (určitě) zrychlilo systém je výměna HDD za nový a rychlejší. A i by se tím vyřešil prostor pro odkládání dat.
Rada: nech to dožít, odhlučnit a asi tak všechno.
Principiálně je tvůj CPU jiný než dnešní ale tomu lov endu natrhne pr....A kvůli pár procentíčkům výkonu utrácet bůra?? Raději je propít
Výkon PC nedělá jen procesor!! PC je jen tak rychlé jak nejpomalejší komponenta. A tam se kompromis projeví!! Levný dnešní procesor je skoro stejný jako rychlý "tehdejší" Pro levný dnešní CPU kupoval levný podvozek s integrovanou grafikou??? To jsou prostě kompromisy co tě dovedou k velmi podobnému původnímu výkonu (ověřeno praxí)
Sám jedu v I5, 8GB o.p., GF 5750, 1,5TB atd atd, ale to stojí a do I7 jsem nešel pro příliš velký nárust ceny proti výkonu (nakonec ta I5 mi na net stačí
, a tobě bude stačit ten Prescot zrovna tak) Fotky taky zvládne, u přepočtu videa si počkáš chvíli dýl. tečka
Obávám se, že onen obchodník má pravdu. Tvůj původní CPU P4 na 3GHz je slušný stroj, čím trpí?? Spotřebou a následně hlukem. Co bych udělal já. Vyčistil chladič procesoru (vyndal z něj ten svetr) případně vyměnil za výkonější chladič (tam se ovšem bez kompletní sborky a rozborky celého PC neobejdeš). Asi bych navýšil paměť na 4GB a nic víc. Sama říkáš, že hry nehraješ. Tak na grafickou kartu nesahej.
Co by dost možná (určitě) zrychlilo systém je výměna HDD za nový a rychlejší. A i by se tím vyřešil prostor pro odkládání dat.
Rada: nech to dožít, odhlučnit a asi tak všechno.
Principiálně je tvůj CPU jiný než dnešní ale tomu lov endu natrhne pr....A kvůli pár procentíčkům výkonu utrácet bůra?? Raději je propít
Výkon PC nedělá jen procesor!! PC je jen tak rychlé jak nejpomalejší komponenta. A tam se kompromis projeví!! Levný dnešní procesor je skoro stejný jako rychlý "tehdejší" Pro levný dnešní CPU kupoval levný podvozek s integrovanou grafikou??? To jsou prostě kompromisy co tě dovedou k velmi podobnému původnímu výkonu (ověřeno praxí)
Sám jedu v I5, 8GB o.p., GF 5750, 1,5TB atd atd, ale to stojí a do I7 jsem nešel pro příliš velký nárust ceny proti výkonu (nakonec ta I5 mi na net stačí
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek