Ahoj.. nedávno jsem tady řešil že pc se při nečinnosti zahřívá a nejspíš to byl virus.. nakonec jsem přeinstaloval celý windows ale od té doby to někdy nechce nabootovat a píše mi to viz obrázek dole musím pc vypnout a znova zapnout a někdy to 5x třeba nenapíše nic a hned najede win.. odpojil sem všechny HDD i mechaniky , v pc jsou jen 2x nvme disk na jednom je win a druhy je na data, vyměnil jsem i procesor (funglovka ryzen 5 5600) . bios je updatovan na poslední verzi.. tento problém už jsem měl a doporučily jste mi zapnout smart self testa ten to vyřešil ale ten teď nemám jelikož nic přes sata nejede. co stím ? jediné co je v biosu změněné je DOCP a PBO enabled.. co znamena ata/atapi devices ? hdd ani mechanika tam není . Děkuji
asus b450F gaming
msi 1080TI
ryzen 5 5600
corsair 4x8gb 3200mhz
seasonic FX gold 750w
3200 MHz je standard ktery musi vzdy fungovat dle AMD. Samozrejmne, ze podporuje i 3600 MHz, staci aktivovat XMP profil.
Pouzitim pomalejsich pameti se zbytecne pripravujes o vykon.
Ony by mely fungovat i ty moduly podporujici 4000 MHz.
Co ale dela obrovske problemy jsou 4 moduly - pocitac nejde zapnout, tuhne, pada, pri startu pise divne chybove hlasky,
samo od sebe resetuje nastaveni do vychoziho stavu atd atd.
petr22 píše:3200 MHz je standard ktery musi vzdy fungovat dle AMD. Samozrejmne, ze podporuje i 3600 MHz, staci aktivovat XMP profil.
Pouzitim pomalejsich pameti se zbytecne pripravujes o vykon.
Ony by mely fungovat i ty moduly podporujici 4000 MHz.
Co ale dela obrovske problemy jsou 4 moduly - pocitac nejde zapnout, tuhne, pada, pri startu pise divne chybove hlasky,
samo od sebe resetuje nastaveni do vychoziho stavu atd atd.
XMP znamena DOCP ? musím se dívat jaké paměti deska podporuje nebo můžu vzít zkratka 2x16 3600 ?
Ano.
Urcite vyzkousel jen 2 moduly co mas, neni jiste, ze problem zpusobuji prave 4 pametove moduly.
Nebo zkus nejdriv deaktivovat XMP profil s temi 4 moduly - on muze byt problem v tom, ze se jim nechce
moc fungovat dohromady na 3200 MHz coz muze zpusobovat hlasku o nestabilite.
2 moduly nemaji problem prakticky nikdy, 4 naopak velmi casto. Budou fungovat bez problemu treba na 2400 MHz
nebo 3000 MHz, ale ne na 3200 MHz.
Koupil jsem starej komp a nenaběhnou Win.
Můžu vám sem hodit bootlog a kouknete prosím na něj.
Jde mi o to, jestli to půjde opravit, nebo přeinstalovat.
Nevím, jestli bych potom sehnal všechny ovladače.
Díky moc
Joska
bootlog.jpg
Poslední příspěvek
Ovladače se dají vytahat ze starého systému, aspoň W98 to uměly, takže W95 by mohly také. Proto ten starý disk nejdřív zazálohuj, než začneš dělat nějaké experimenty.
Alferi: dost lidí si dnes kupuje nebo staví svou tehdy vysněnou herní sestavu, na...
Ahoj, mam problem - kdyz v biosu nastavím DOCP na profile 1, tak se mi nechce nabootovat počítač, jen se 3x restartuje a pak spadne do chyby konfigurace.
The system has POSTed in safe mode.
This may be due to the previous POST attempt failing...
Zdravím, mám otázku. Pc někdy při post testu nedetekuje dvd rom. Dá se to v biosu vypnout? Myslím aby nebotovala dvd mechanika. Jinak deska je Asus prime b550 plus. Děkuji za odpovědi jinak dvd mechanika je stará 13 roku.
Poslední příspěvek
Dobře děkuji. Jinak BIOS aktuální, ještě nechám vlákno otevřené.