Dobrý den, včera jsem z PC vyndal 2 ramky abych zjistil jestli jsou ty zbylé (mám 4 celkem 16gb) DDR4 nebo DDR3.
Dnes když jsem se pořítač ale pokusil zapnout začala blikat červená ledka, PC začal pípat a po chvíly se větráky rozjeli na maximum pak jsem PC vypnul. Počítač také nevydával ani video signál. Po opětovném zapnutí už se rozjeli jen ty větráky, HDD funguje, SSD nejspíš taky nevím co ramka ale přemýšlím jeslti něco není s grafickou kartou...
Moje sestava:
HP 8100 Elite s Geforce GTX 1050 (low profile verze)
16 GB RAm
1T HDD
500 GB Patriot Burst SSD
Zdroj původní 240w
Základní deska původní
Intel Core i5 660
Prosím o pomoc škola na netbooku z roku 2010 není příjemná (ne že by někdy byla )
Počítač celkem 5krát pípne z toho jsem si na internetu zjistil že to nejpíš znamená problém s RAM zatím jsem tam zkusil dát 2 ramky osazené objednu. Jsou to Crucial Ballistix sport BG112T6.8R 1600MHz. Po osazení počítač ale opět začal pípat.
Mám zkusit i ty 2 originální?
Ano, daj tam len tie originalne, do rovnakych slotov ako boli predtym. Tie dalsie co mas (co povodne neboli v pocitaci), tie vyvber von. Ram pri spravnom nasadeni musi "docvaknut". Ako to ma spravne vyzerat si pozri na nejakom videu na youtube.
Pockat, ty tam cpes nove pameti? To jsi v prvnim prispevku nejak zapomenul zminit. Jestli jsou ty nove 4GB single rank nebo dokonce 8GB moduly, tak fungovat nebudou.
Pokud PC nefunguje s novymi, tak tam snad das stare, overis funkcnost a pak sem muzes napsat, ze ti nefunguji nove.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Dnes se mi zničeho nic vypl PC. Zkusil jsem ho zapnout, zmáčkl jsem ten čudlík, PC vydával zvuk, jako při normálním spouštění, ale nenaběhl a co je zvláštní, vůbec nesvítil ten čudlík. Vytáhl jsem PC že zásuvky a zkusil ho zapnout znova, ale žádná...
Poslední příspěvek
Konfigurace pocitace stale neznama, zname pouze zdroj, procesor a zakladni desku.
U 13 let stareho PC muze byt vadne uplne cokoliv, ten pocitac uz hodne let presluhuje.
Neprobehla v posledni dobe nejaka manipulace jako je sunadavani chladice nebo...
Ahoj, po update nějakých ovladačů mi zmizela ikona napájení na Windows 10 Home. Přenosný počítač Acer One 10, tak tu ikonu tam potřebuji.
Návrat zpět už neexistuje. Oprava Win nepomáhá a tovární nastavení taky neproběhne, změny vrátí zpět.
Nevím...
Poslední příspěvek
Jediny soft ktery ho umi viditelne zrychlit jsou 32bit Windows 7.
S takhle slabouckym procesorem a velice, opravdu velice pomalym ulozistem (v podstate pametova karta) lepsi reseni neni.
Mám už cca 10 let starý počítač a všechno fungovalo celkem v pohodě až do nedávna, kdy se nezapnul. Respektive se rozsvítí světla v bedně, větráky atd. nenačte se ale obrazovka - ta celou dobu nemá signál. V takovémto stavu je počítač...
Poslední příspěvek
To se mi u jednoho PC pred lety taky stavalo a po vymene za jiny zdroj bylo po problemu. Ale to bylo to PC po vypnuti uplne mrtve , zadne vetraky se nespustily.
Zdravím, toto je můj počítač
Chtěl bych se zeptat jestli bych měl něco změnit nebo je vše ok
Předem děkuji za odpověď :inlove:
Poslední příspěvek
Instaluje se např takto, viz obrázek.. Ty 2 mřížky nad zdrojem jsou demontovatelné.. Vůbec je tam víc zvláštních řešení, které člověk ocení, až když to potřebuje. Třeba větráky na radiátoru AIO umístěného nahoře lze snadno demontovat i bez nutnosti...
Čau,
kolega mě poprosil o sestavení počítače na hraní her.
Vyjmenoval hry jako stalker, BF 6, RPG hry..
Cena 20.000 max 22.000kč.
Co doporučujete?
Díky.
Poslední příspěvek
Ceny pamětí hrozně stoupají. Možná Alferi bude mít lepší nápad ale RPG za tento budget? Hledej, kde PC vyjde nejlépe. Dám holou sestavu, samozrejmě jen AM4. A trochu přes, jinak buď přidat, nebo bazar.