mám následný problém: Právě jsem u netbooku Asus psal reklamaci na vadný HDD Hitachi v záruce, který v sw HD Tune vykazoval 9% vadných sektorů na disku.Pro jistotu jsem pomalý sken disku v HD Tune začal provádět znovu. Po chvíli však pc náhle začal slabě pískat a vzápětí se vypnul, a nelze ho nijak spustit. Probíhá to takto. Zapnu PC. Na spodku obrazovkyse objeví pouze: "Press F2 run to setup, Pres TAB to display BIOS Post Mesage". Pak systém přeskočí k této hlášce: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot Device and press a key". Po zmáčknutí jakéhokoliv dalšího tlačítka se výše uvedená hláška pouze zkopíruje níže...Pochopil jsem správně, že nemůže PC nabootovat, a žádá si nějaké bootovací médium, které ale nemám? K netbooku není ani mechanika. Jak situaci řešit ? Disk i pc je dosud v záruce, bohužel, nestačil jsem z něj odstranit citlivá data...
Nelze se nabootovat do PC- vadný disk.
Moderátoři: Pic, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team
Nelze se nabootovat do PC- vadný disk.
Dobrý den,
mám následný problém: Právě jsem u netbooku Asus psal reklamaci na vadný HDD Hitachi v záruce, který v sw HD Tune vykazoval 9% vadných sektorů na disku.Pro jistotu jsem pomalý sken disku v HD Tune začal provádět znovu. Po chvíli však pc náhle začal slabě pískat a vzápětí se vypnul, a nelze ho nijak spustit. Probíhá to takto. Zapnu PC. Na spodku obrazovkyse objeví pouze: "Press F2 run to setup, Pres TAB to display BIOS Post Mesage". Pak systém přeskočí k této hlášce: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot Device and press a key". Po zmáčknutí jakéhokoliv dalšího tlačítka se výše uvedená hláška pouze zkopíruje níže...Pochopil jsem správně, že nemůže PC nabootovat, a žádá si nějaké bootovací médium, které ale nemám? K netbooku není ani mechanika. Jak situaci řešit ? Disk i pc je dosud v záruce, bohužel, nestačil jsem z něj odstranit citlivá data...
Předem děkuji za rady. 
Re: Nelze se nabootovat do PC- vadný disk.
Jelikoz jiz nejspis umrel, s odstranovanim si nemusis delat starosti. Je videt v BIOSu (F2) ci nejaka chybova hlaska (Tab)?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Spust'te počítač ze bootovací USB flash disku.
1.BIOS najedu přes F2, ale žádnou chybovou hlášku zde nevidím. Kde bych jí měl hledat ?
2. Žádný bootovací FlashDisk nemám...
2. Žádný bootovací FlashDisk nemám...
Vytvořte USB flash disk samostatně. Na toto téma mnoho informací na internetu.
Jak velký prostor na Flash Disku budu potřebovat? Mám jen 2 GB ...
Likans011: Pro Linux Ubuntu ti to bohatě stačí. Pro Windows musíš mít minimálně 4GB.
Mám Windows...takže asi smůla, že...
Linux si můžeš jednoduše stáhnout zdarma z jinýho pc.... Tenhle soft tě provede od stahování až po instalaci
http://www.linuxliveusb.com/en/download Doporučuji Xubuntu je v celku málo náročné a má fajn uživatelské prostředí...
CPU: AMD Ryzen 5 3600
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GB GDDR5
MB: MSI B450-A Pro
RAM: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3000
PSU: Be quiet! System Power 9 - 600W BN247
SSD: Intel SSD 660p, M.2 - 1TB
1. V BIOSu by mel byt disk videt (zalozka System Information).
2. Na malou flesku muzes dat Hiren's Boot CD.
2. Na malou flesku muzes dat Hiren's Boot CD.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zkusím to, nejsem sice v pc žádný odborník...jen bych rád věděl, než vůbec začnu tuto operaci:
1/Jak poznám, že je můj disk opravdu "kaput", a nejdou z něj stáhnout citlivá data.
2/K tomu dodám, že ty data mám samozřejmě zálohována, takže mi jde primárně, a pouze o to, aby se nedostala k rukám nepovolaných osob. Tedy, pokud budu mít jistotu, že disk nelze oživit, je to bootování v celku nepotřebné, abych jasně vyjádřil, oč mi jde.
3. Prosím o odpověď, a zároveň děkuji za Váš čas a rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2012 12:44) ---
Hiren's boot mám, tak to je fajn, s tím přeci jen trochu umím. System Information hned zkusím.Prosím o odpověď na moji předešlou reakci. Děkuji.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2012 12:46) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2012 12:47) ---
Tak nevím, v BIOSu mám záložky: Main, Advanced,Security,Boot a Exit. System Information tu není.
1/Jak poznám, že je můj disk opravdu "kaput", a nejdou z něj stáhnout citlivá data.
2/K tomu dodám, že ty data mám samozřejmě zálohována, takže mi jde primárně, a pouze o to, aby se nedostala k rukám nepovolaných osob. Tedy, pokud budu mít jistotu, že disk nelze oživit, je to bootování v celku nepotřebné, abych jasně vyjádřil, oč mi jde.
3. Prosím o odpověď, a zároveň děkuji za Váš čas a rady
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2012 12:44) ---
Hiren's boot mám, tak to je fajn, s tím přeci jen trochu umím. System Information hned zkusím.Prosím o odpověď na moji předešlou reakci. Děkuji.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2012 12:46) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Říj 2012 12:47) ---
Tak nevím, v BIOSu mám záložky: Main, Advanced,Security,Boot a Exit. System Information tu není.
Udělejte Hiren's Boot Usb Flash Disk. Tam bude Test Hard Disk Drive a jiné servisní programy. S Hiren's Flash Disk spust'te Mini Windows XP a zkuste zkopírovat data.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 35 Odpovědi
- 21630 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od PARKR
-
- 3 Odpovědi