Ten původní e-mail bych bral jako spam (což už zmínil Tomina) anebo nějakej blbej fór. Měl byst ten e-mail "rozpitvat" abys věděl kdo ho vlastně odeslal, případně zkusit zpětnou vazbu. Stejne jako Weslo si myslím, že policie a podobné orgány mají větší a důležitější starosti a tohle by jim přišlo nezajímavý. Je to trochu jako s nelegálním softwarem. Pokud někdo používá nelegál např. Photoshop a jednou za rok si v něm upraví 50 fotek z dovolené, bude pro tyto orgány podstatně méně zajímavý, než ten, který s ním pracuje denně, svoje fotky publikuje a díky nelegálnímu Photoshopu vydělává peníze.
Oby se sice dopouštějí stejné věci - tedy nezákonné činosti, i když v prvním případě by se jednalo nejspíš o přestupek, zatímco ve druhém už o trestný čin, kde by se dala prokázat vzniklá škoda.
Spíš mne zaujal odkaz od Wesla
RIPEa mám k tomu dotaz, resp. jen poznatek.
Již jsem na tuto stránku dřív narazil, ale nejak mne resp. mého providera to neumí identifikovat. Zkoušel jsem i jiné (známé) IP, ale dostal jsem se do Kanady anebo dokonce na Ukrajinu, takže nevím co si o tom mám myslet.