Nedá sa nokonfigurovať nový router

...

Moderátor: Mods_senior

Uziv00

Re: Nedá sa nokonfigurovať nový router

Příspěvek od Uziv00 »

ITCrowd píše:V tom případě je možné, že adresy pod 33 jsou rezervovány pro jiná zařízení. Takže zkus IP adresu pro dlink nastavit někde doprostřed rozsahu DHCP. Případně ji nemusíš vyplnit vůbec, pak se ovšem nedostaneš do správy routeru a budeš muset před každým zásahem resetovat router do továrního nastavení.
Když už tu ip nastavuješ, tak ji pořád dáváš tam, kam nemáš. To máš z toho, že pořádně nečteš.
Těžko takovým radit...
"Nechápem prečo píšeš že v LAN porte nemám nič nastavovať...Ako potom spojím router s PC?" Router v režimu switch pracuje na vrstvě L2 a ta nekomunikuje pomocí IP adres. Ta IP se tam dává jen proto, aby ses dostal do nastavení routeru. K funkci není vůbec potřeba.
Síť není PC. Čím dříve si to uvědomíš, tím lépe.
ROCK4891
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od ROCK4891 »

Počuj ešte posledná otázka...Mám DHCP vypnúť aj na tom prvom routry??? Či len na mojom?
Pretože teraz to idem zasa od začiatku a keď som pozrel na ten router čo je predomnou tak tam je DHCP zapnuté...
Videl som v návode že tam bolo vypnuté tak som ho tiež vypol ale odstavilo to všetko...Nešiel už vobec internet.
Už ani do toho routru som sa nedostal...Musel som ísť na PC čo má šéf pri tom routry a nejako sa mi to podarilo naspať zapnúť a internet mi aspoň cez kábel už ide.
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Zajímavé - díky za upozornění. Na místě obrázku z Linksys se zobrazil TP-link, přičemž umístění souborů v textu bylo správné. Zřejmě nějaká chybka při přechodu fóra.
Takže teď už je to jasné - na prvním routeru se nic nevypíná (to ostatně bylo psáno v textu), vypínáš DHCP jen na svém routeru.
Dále, protože první router nespravuješ, tak neplatí bod 6. Zde zkus nějakou IP adresu zhruba uprostřed rozsahu DHCP, protože IP adresy mimo rozsah můžou být rezervované pro jiná zařízení. Případně ji vůbec zadávat nemusíš.
ROCK4891
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od ROCK4891 »

No DHCP bolo 33 koncovka tak skúsim zadať 45.Neviem po kade to ide lebo to tam nebolo uvedené iba 192.168.1.33
Len tak pre kontrolu robím to správne???viď. prílohu
Přílohy
2017-01-10 (4).png
2017-01-10 (3).png
2017-01-10 (2).png
2017-01-10 (1).png
2017-01-10.png
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Vypadá to v pořádku.
Stáhni si netscan https://www.softperfect.com/products/networkscanner/ a proskenuj si síť 192.168.1 - 254. Vyběhnou ti adresy, které jsou obsazené. Pak do LAN nastavení zadej některou, která obsazená není. Tím se vyhneš případné kolizi IP adres.
ROCK4891
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od ROCK4891 »

Takže som to pár krát skúsil a zasa som na tom istom...Spravil všetko ako je vyššie na fotkách alebo ako si mi vravel...Našiel som voľné IP...skúsil som aj 3 rôzne a nič stále...Skúsil som aj nezadať IP a nič...Ostala tá aká bola predvolená(vymazať sa nedala).
Keď som nezmenil IP napísalo mi toto :
Přílohy
2017-01-23.png
Uziv00

Příspěvek od Uziv00 »

Jediné co mě napadá je to, že mi ho přivezeš a já ti ho nastavím.
ROCK4891
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvek od ROCK4891 »

Nechápem že sa to nedá nastaviť...Však to nieje možné...Už tam veľmi nemám čo iné zmeniť.
K tebe by to bolo asi ďaleko kedže ja som teraz vo Švajčiarsku.Keby som doma už by som niekoho zavolal nech sa na to pozrie
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaký nový router
    od Riviera kid » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5 Odpovědi
    6319 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Riviera kid
  • Koupě Mesh router
    od lucaso84 » » v Sítě - hardware