Zdravím všechny,
potřeboval bych prodloužit datový signál po UTP cat.5, zhruba na 200m i za cenu snížení rychlosti. Na jedné straně je switch a na druhé počítač. Je nějaká možnost nastavit switch (cisco bussiness small) a nebo nějakým způsobem zesílit signál?
Kabel je zadělaný v kovovém stropu, takže není možné po cestě přidat další zařízení. A je i proměřený, takže není nikde přetnutý.
Děkuji
Kabel je tam původní a fungovalo to "údajně" sám jsem to neviděl, na bázi počítač->HDMI extender->UTP kabel->HDMI extender->obrazovka. Tudíž mi jde hlavně o přenos obrazu, je mi jedno zda bude počítač v racku nebo za obrazovkou, ale nemám nějak tušení jak to zprovoznit. HDMI extender již jsem zkoušel a taky bez úspěchu.
Prenos obrazu je ale neco uplne jineho, nez sitove pripojeni.
Predpokladam, ze je to nejaka TV a vizualizace.
Ten prevodnik HDMI->LAN a LAN->HDMI prenasi pouze obrazova data, tudiz muze
fungovat i na delku 200m zvlast kdyz je na jednom konci zesilovac (je na tom sipkou
vyznaceny smer, nelze mezi sebou adaptery prohodit).
Ty to ale mas strcene na jednom konci do switche a na druhem do pocitace,
takze limit funkcnosti je 90-110 metru.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 29 srp 2020 23:05, celkem upraveno 1 x.
známému minulý rok odešla základní deska na jeho notebooku Lenovo Y70-70 .
Sháněli jsme podobnou a našli pouze pro model Y50-70 .
Po zapojení všechno funguje až na klávesnici. Konektor pro FFC kabel je více vpravo a nelze jej zapojit....
Poslední příspěvek
Tak už nám přišly i 4pin FFC 1mm pitch 15cm kabely se spojkou. Opět se nám vše ještě podařilo vměstnat pod baterii a podsvícení kupodivu funguje :-) ! Takže FPC kabel od podsvícení klávesnice je skutečně kompatibilní s FFC :-) .
Zdravím a pardon, vůbec jsem nevěděl jak to nazvat, ale problém je následující:
Občas (teď už častěji) se jakoby odpojí monitor a píše, že nemá signál, ale například zvuk v pozadí funguje. Win+ctrl+shift+B nepomáhá. Capslock a numlock nereagují (ale...
Poslední příspěvek
Kabel nemuze zpusobit pad a restart ovladace graficke karty.
od roku 2017 mám asus rt-ac750.
Asus je přes WAN konektor napojen přímo na ubiquiti NanoStation Loco M5,.
Router má uprostřed baráku, ale v patře nad ním už nechytají signál telefony, notebooky nic.
Mám stím problém od začátku, ale je na...
Poslední příspěvek
Extender Ti tu nikdo nedoporučí, protože tu všichni ví že je to zlo.
1) Nic lepšího než kabel není + AP (tam to splňuje požadavek na název sítě a heslo)
2) Powerline
Vše ostatní je na tobě. Zkoušej a uvidíš. Že něco jen píchneš do zásuvky a pojede...