xbs píše:... v testu na HWCooling píšou, že s umístěnim na discích s čipama na obou stranách může nastat kolize s deskou - takže taky nemusí, což by chtělo vyzkoušet na konkrétní desce, nebo už má něgdo odzkoušíno, třeba Mr. vuLva?
Je to tak, ako píse vuLva. Obojstranne SSD samozrejme uz mozu kolidovat so zákaldnou doskou, no tie za normalnych okolnosti (tj. bez uprav uchytenia) ani nie je mozne osadit. Spony su tak akurat na jednostranne SSD (na obojstranne su kratke).
Ospravedlnujem sa za dezinformaciu, uz sme to na webe opravili.
HWMonitor neovlivňuje přesnost, on pouze čte čidla - buď ho přečte dobře nebo ukazuje non sense. Přesnost čidla je pak hlavně otázka toho, kde se čidlo nachází - zda je interní (v čipu) nebo externí (vedle čipu). Třeba u mosfetů je delta mezi interní teplotou a teplotou pouzdra víc jak 10-15°C, u řadičů SSD a NAND bych očekával stejný efekt - interní teplota 52°C, pouzdro 40°C.
Ok..děkuji.
Zeptám se asi blbě ale..je nějaký spolehlivý program, který mi kontroluje aktualizace ovladačů a tak nějak všeho co mám v PC pro Windows 10?
Dodatečně přidáno po 20 minutách 14 vteřinách:
No proč se ptám, já snad aktualizoval vše ale přesto..
Ahoj,
po delší době bych potřeboval nový stroj na střih 4k 10bit videa v Davinci a editaci v PS/LR.
Jsem na tom takto:
Možná ještě prohodím disk za tento:
Nepředpokládám, že bych někdy potřeboval 7000 MB čtení/zápis.
Díky za zpětnou vazbu.
Poslední příspěvek
Stará generace by měla jít dolů. Ale je fakt, že radši vzít novou generaci.
Datart má ceny zveřejněné a jsou zatím kolem 40-45k. Ale přijde mi to dost nadstřelený.
Alza má datum vydání 30.1. a dřív tam ceny nebudou. Tak spíš počkat.
Dobrý den,
prosím o váš odborný názor na níže uvedenou sestavu, určenou primárně pro střih 4k videa v SW Pinnacle Studio 26 Ultimate a po čase DaVinci Resolve.
Snažil jsem se na webu výrobců zkontrolovat kompatibilitu základní desky, procesoru a...
Poslední příspěvek
Moc díky za informace a doporučení přejít na AMD, jdu udělat nějakou konfiguraci a poprosím pak zase o posouzení vhodnosti a kompatibility komponent
Dodatečně přidáno po 49 minutách 55 vteřinách:
Ještě se prosím zeptám na jednu věc, o těch...
Ahoj prosím o pomoc, měl jsem pc sestavu invida gtx 1660 super s intel core i 5 10400f 16 gb ram 600w zdroj a zakl. desklu askor b 460, toto hrálo normálně ale pak jsem chtěl více fps tak jsem upgradoval na amd radeon 5700xt koupil jsem ji za par...
Poslední příspěvek
díky za rady a odpovědí vše jsem zvážil ale hlavně díky alferi za dobrý benchmark ten mi ukazal že mám 11 tis bodu což je za mě dobré každopádně když dosahuju normálního výkonu v benchmarku, znamená to že ten problém musí být ve hrách?
Zdravím, poslední dobou jsem sledoval, že se mi na počítači vše více seká a procesor jede na 100%, ale má pouze kolem 42 stupňů. Dnes jsem se rozhodl ho přetaktovat na 4GHz, zvolil jsem napětí asi 1.35V a spustil Cinebench, můj Ryzen 3 1200 dosáhl...
Poslední příspěvek
No ja by som na nejaký druhý disk nainštaloval Win10 alebo Win11 a skúsil test,či zostane problém.